A po e braktis VV-në, Haki Abazi? I del në mbrojtje Xhavit Halitit, përplaset me kolegen e tij të partisë

Dy deputetët e Lëvizjes Vetëvendosje, Fitore Pacolli dhe Haki Abazi, janë përplasur sot në mbledhjen e Komisionit për Punë të Jashtme.

E tëra kjo nisi gjatë kohës sa deputeti i Partisë Demokratike të Kosovës, Xhavit Haliti, po kërkonte nga Ministrja e Punëve të Jashtme, Donika Gërvalla, që të përgjigjej në pyetjet që i parashtroi ai, në mbledhjen raportuese të saj.

Deputetja Pacolli e tërhoqi vërejtjen që, siç tha ajo, të diskutojnë për çështje profesionale.

“Ne detyrohemi me e lëshu sallën dhe me e lanë pa kuorum. Kështu që të lutem, e tërheq vërejtjen, sepse janë çështje profesionale që ne duhet t’i adresojmë këtu. Është politika e jashtme, është puna e ministres që po raporton e jo çështje personale të juaja”, ka thënë Pacolli, transmeton Express.

E pas kësaj deklarate të Pacollit, ka reaguar kryetari i Komisionit nga VV-ja, Haki Abazi.

Ai i tha Pacollit se është e drejtë e deputetëve që të parashtrojnë pyetjet që duan, pavarësisht përgjigjeve të ministres.

Ky reagim i Abazit erdhi pas tërheqjes së vërejtjes së Pacollit ndaj deputetit Haliti.

“Veç pak, veç pak. Ne edhe në të kaluarën kemi pasur tentime për ballafaqim, por është e drejta e secilit këtu me shpreh opinionin e vet. Mendoj që demokraci parlamentare. Z.Haliti i ka mendimet e veta. Është deputet i Parlamentit. Mundemi me gjet rastin dhe me ju përgjigj për ato që janë për t’u përgjigjur këtu, edhe në seancë të mbyllur. Është në diskrecionin e një deputeti të ketë shtruar çështja që mund të jenë çështje e brengosjes së tij apo të saj, ose edhe të anëtarësisë. Kështu që kërkojë mirëkuptim për punën e adresimit prej zonjës Pacolli, znj. Time Kadrijaj që e kërkoi fjalën”, ka thënë Abazi.

Kohëve të fundit është përfolur për një ftohje të raporteve të deputetit Abazi me qendrën e VV-së.

Madje ai, para një jave ka munguar në një nga seancat e Kuvendit të Kosovës.

Abazi përmes një postimi në Facebook, ka shkruar se ka shumë faktorë që e kanë shtyrë të mungojë në seancë.

“Është hera e parë që sot nuk kam marrë pjesë në seancën e Kuvendit që nga zgjedhja ime deputet në këtë përbërje. Ka një sërë faktorë që më ka shtyrë të bëjë këtë veprim dhe në këtë kohë”, ka shkruar ai.

Më tutje, Abazi ka deklaruar se të gjitha ankesat e tij i ka transmetuar te lidershipi dhe pret të njëjtat të adresohen me “kujdes dhe kohë”.