Bekim Jashari: Do t’i mbështesim 6000 fermerë të Skenderajt

Para qindra fermerëve të pranishëm në shtëpinë e kulturës “Hasan Prishtina”, në Skenderaj, i pari i komunës së Skenderajt, Bekim Jashari, ka shpalosur programin e tij zgjedhor për mandatin e dytë qeverisës, 2021-2025.

Jashari para qytetarëve të pranishëm ka bërë të ditur se, brenda mandatit të dytë, do të mbështeten me grante të ndryshme 6000 fermerë të komunës.

“Në mandatin e ardhshëm katër vjeçar 2021-2025, në bashkëpunim me organizatat e huaja dhe ato vendore, do të mbështesim rreth 6000 fermerëve në të gjithë sektorët e bujqësisë në vlerë prej rreth 3 milion euro”, tha kryetari Jashari.

Po ashtu Jashari, theksoi në mandatin tjetër të tij qeverisës se do të realizohet projekti milionësh i serrave vertikale, projekt ky i cili ka një koto shumë të lartë dhe do të arrijë të punësoj shumë të rijnë.

“Shumë shpejtë komuna jonë do të bëhet me projektin inovativ të bujqësisë për kultivimin e serrave vertikale me kosto të projekt mbi 12 milion euro, me 200 punëtorë të punësuar nga komuna jonë si dhe fermerët tonë do të trajnohen dhe do të kenë tregun e sigurt për shitjen e produkteve të tyre”, tha nder të tjera Jashari.

Bekim Jashari, në këtë tubim, theksoi e përkrahjen për fermerët do ta bëjnë edhe me ndarjen e një fondi të veçantë për dëmet e shkaktuara nga fatkeqësitë e ndryshme natyrore.

“Kështu duke mbështetur fermerët dhe bujqësinë do të arrijmë zhvillim ekonomik e mirëqenie sociale”, tha Jashari.