E rrallë: Kosovari 67 vjeçar shkon për t’u operuar, por zbulohet se ka dy palë organe gjenitale

Mediat ndërkombëtare janë duke raportuar për një rast të rrallë ndodhur në Kosovë.

Mjekët që operuan për zgjatimin e organeve, babain kosovar të tre fëmijëve, u tronditën kur zbuluan se fryrja në të vërtetë përmbante një testis dhe një organ gjenital femëror.

”67 vjeçari, i cili ishte lindur vetëm me një testikul, shkoi në spitalin në Kosovë duke u ankuar për ënjtje në ijë që kishte i zgjatur për një dekadë. Kirurgët inspektuan masën 15 me 10 cm, vetëm për të zbuluar mitrën, qafën e mitrës, tubin fallopian dhe vezoren, si dhe testikun e tij të munguar”, theksohet në raport.

Mjekët e diagnostikuan burrin, i cili përndryshe kishte organe gjenitale normale mashkullore, me sindromën e kanalit “Mullerian Persistent”, që është një gjendje jashtëzakonisht e rrallë dhe ndodh kur burrat kanë gjithashtu organe riprodhuese femërore pranë organit të tyre mashkullor, shkruan Daily Mail.

Rasti është zbuluar në revistën Urology Case Reports nga mjekë që punojnë në Universitetin e Prishtinës në Kosovë.