Ish kreu i LPK-së: Thaçi themeloi UÇK-në, do të vërtetohet kur të hapen arkivat

Ish kreu i LPK-së z. Bedri Islami, në njërën nga intervistat e tij të rralla në emisionin “Pa Rrotlla”, kishte folur edhe për themelimin e UÇK-së.

Ai kishte thënë se Thaçi në mbledhjen e Kërçovës kishte thënë se rruga paqësore me Serbinë duhet të marrë fund dhe duhet të filloi organizimi i luftës së armatosur.

Sipas tij atë kohë ishte mbështetur edhe nga Ali Ahmeti.

Sipas ish kreut të LPK-së z. Bedri Islami, z. Thaçi i ndërtoi edhe strukturat e UÇK-së.

Edhe ish kreu i LKÇK-së z. Avni Klinaku ka thënë se Hashim Thaçi ishte themeluesi kryesor i UÇK-së.

VIDEO: https://www.facebook.com/watch/?v=662774771255448