Mërgim Pirraku, premton që do ta inicoi kërkesën për themelimin e trupës teatrale në Drenas!

Mërgim Pirraku, kandidati për asamble nga ”DEMOKRATË PËR DRENASIN”, i cili bartë numërin 10, e i cili po merr përkrahje të madhe, premton që nëse do të jet asambleist i Kuvendit Komunal në Drenas do ta inicoi themelimin e trupës teatrale në Drenas.

Në vitin 2003, në cilësinë e kryetarit të nxënësve në Gjimnazin ”Gjergj Kastrioti-Skenderbeu” në Drenas, ka bërë kërkesën për organizimin e disa shfaqjeve teatrale nga grupe amatore, dhe duke ju falëndëruar mbështetjës së ish-drejtorit Agim Kastrati, janë organizuar disa shfaqje.

Për këtë organizim të vitit 2003, ka shkruar edhe poeti i njohur kosovar, Visar Zogu.

Kujtojmë që Mërgimi ështe autor i librit me poezi ” Në Dashuri” dhe fitues i çmimit të parë, në garën për poezi në nivel kombëtar ” Sofra Poetike – Ymer Elshani” në vitin 2004.

Ja edhe shkrimi i poetit Visar Zogu, që jep fjalë të mëdha për Mërgim Pirrakun:

Ishte viti 2004 – 2005 ku ishum nxënës të shkolles se mesme Gjergj Kastrioti dhe Fehmi Lladrovci në Drenas vite keto me aktivitete të shtuara – shumta duke realizuar shumë organizime e tribuna me ligjerime nga shumë përsonalitete të shquara të botës akademike e artistike ku peligrinazhi i dituris kishte parakaluar në akrepa të rrethrrutullimit të ores- kohës gjeniale.
Mërgim Pirraku ishte nder themeluesit e parë të nismes se themelimit të Teatrit amator të qytetit të Drenasit ,nisme kjo që dha rezultate të shumeta në boten artistike për qytetin e vogel e me zemër të madhe.
Bashkë më Mergimin arritem të mbledhim shumë të rinje e të reja rreth projektit për zhvillimin e aktiviteteve të shumta artistike e kulturore për afer Sofres Poetike Ymer Elshani ,promovime Librash dhe mbajtje të ligjeratave të ndryshme me shume akademik të dijes dhe vullnetit te mire.
Degjova për konkurencen e tij për asambleist në komunen që i përket e thash me veten ta marr dreqi çfarë është kjo e çfarë po duhet zhurma e sallave që nuk na përket ne por ,megjithe atë me u kujtua thënja: Aty ku jeton vepro…
Mergim Pirraku i përket një kalibri prej njëriut me integritet të lartë moral e profesional ku bota akademike e tij është e zgjeruar në shumë pole të jetës ku jetojmi e veprojm si shoqeri paksa e qarmatosur nga ditunia dhe arsyeja.
Unë përsonalisht me përgjegjsi të njerezishme aq sa kam dhe mund të them apo të shprehem se Mergimi është vlera më e madhe që ka patur ndonjëher Komuna e Drenasit të ketë në gjirin e saj.
Mergimi pa medyshje i përket figurave që do të ishte nder ta kishin qendrat me të njohura të kultures dhe zhvillimit botëror si Parisi ,Londra ,Roma ,Berlini e shumë të tjera si keto.
Përse mendoj se Mergimi nuk duhet të shikohet me syrin e një antari partiak etj..
Vota është deshir e deshira pa tjeter duhet të përkthehet në shpres dhe gëzime nga përfaqesimi dijnitoz dhe elekuent që me kreativitetin dhe largepamsine e tij do të reflekton në mirëqenjën tuaj të nderuar qyteyar të Drenasit – Drenices që e dua sa Milishevën time.
1.Ai vije nga Bota e shkences akademike -inxhinjerike.
2. Filozofia dhe angazhimi
3. Sinqeriteti dhe veprimi në qellim të përcaktuar me rregulla.
4. Atdhedashuria për vendlindjen etj..
Suksese për Mergimin dhe çdo kandidat të dijnitetshem nga çdo taborr politik a partiak.
Drenasi është mbi çdo parti por, mbi çdo gjë është deshira për të ndryshuar gjendjen në të mirë për popullin.
Çdo liturgji boshe duhet të stopohet dhe ndalohet me doren e hekurt të qytetarit!
Visari,
Më respekt!