Varianti Omicron: Mjeku tregon tri simptoma që po përjeton pas infektimit, pavarësisht se ka tri doza të vaksinës Pfizer

Ka frikë në rritje në të gjithë botën se varianti Omicron do të shmangë përgjigjen imune të ofruar nga vaksinat.

Llogaritë e dorës së parë nuk janë inkurajuese. Edhe pse gjendja e tij nuk ka përparuar në sëmundje serioze, një mjek i vaksinuar plotësisht ka zbuluar simptomat e tij të variantit Omicron.

Mjeku izraelit beson se u infektua me variantin Omicron ndërsa merrte pjesë në një konferencë të madhe mjekësore në Londër, shkruan Express.co.uk.

Duke folur ekskluzivisht për The Guardian, Elad Maor, një kardiolog në Qendrën Mjekësore Sheba pranë Tel Avivit, ndau simptomat e tij. Doktori kishte marrë tashmë tri doza të vaksinës Pfizer/BioNTech.

Doktor Maor deri më tani ka shfaqur simptoma të lehta të COVID-19, duke përfshirë ethe, dhimbje muskulore dhe dhimbje fyti.

Ai përshkroi se si u kthye në Izrael më 23 nëntor pas takimit tre-ditor në ExCeL London, një qendër e madhe kongresi në Njuham, në lindje të Londrës. Ai filloi të përjetonte simptoma brenda disa ditësh dhe doli pozitiv në 27 nëntor.

Duke folur për The Guardian , mjeku Maor tha gjithashtu se ai ndoshta kishte infektuar një koleg 69-vjeçar me virus pasi u kthye nga Londra. Që atëherë kolegu ka rezultuar pozitiv për variantin Omicron.

Ndërsa është e paqartë se si dhe kur doktori u infektua me variantin e ri, ai është i bindur se kjo ka ndodhur në MB.

“Unë e mora Omicron në Londër, me siguri”, tha ai. “Kjo është interesante sepse ishte 10 ditë më parë në Londër – vërtet, shumë herët”.