Vdes Daut Tetova pronari i embeltores së parë në Drenas

Ka vdekur sot, Daut Tetova i njohur si pronari i embeltores se pare në Komunën e Drenasit, “Teuta”.

Lajmin për vdekjen e tij e ka dhënë miqtë e Dautit.

Embeltore “Teuta” dikur kishtë sherbyer si vendtakim i shumë veprimtareve të çeshtjes kombëtare, ndërsa i ndjeri gjatë kohës së okupimit serb kishtë kontribuar shumë në mbajtjen e arsimit gjallë në këtë rajon dhe njihej shum për veprat humane.

Përveç kësaj ai gjatë luftës kishtë strehuar shumë familje në Maqedoni nga Drenasi; pasi qe i ndjeri ishtë me origjin nga Tetova, kurse në sulimin e parë të familjes Jashari ishtë bëre si vend tranzit i shumë veprimtareve dhe delagcioneve për Prekaz./Rajoni.org/